• Anstezie inhalatorie

    In ceea ce priveste managementul anestezic din cadrul interventiilor chirurgicale, recomandam anestezia inhalatorie. ANESTEZIA INHALATORIE este net superioară celei injectabile din mai multe considerente. In primul rand, permite adaptarea dozei de anestezic în timp util în funcţie de reacţia pacientului (la stimulii chirurgicali, la substanţele administrate), asigură un status anestezic constant şi are efecte negative reduse asupra funcţiilor organismului (cardiacă, respiratorie, renală, hepatică). Cheia unei anestezii eficiente este reprezentată de monitorizarea continuă a pacientului, prin evaluarea statusului cardiorespirator (pulsul, oxigenarea ţesuturilor, nr de respiraţii/ minut, cantitatea de dioxid de carbon expirată: capnometrie şi capnografie, EKG), temperaturii şi a mucoaselor aparente.
    De asemenea, un avantaj demn de menţionat este acela că recuperarea din anestezie se realizează mult mai repede, ceea ce ofera un confort sporit atat pacientului, cat si proprietarului.

    In alegerea protocolului anestezic tinem cont de varsta, rasa, temperament,  afectiuni prezente, bunastarea pacientului in timpul actului medical fiind principala noastra preocupare.

    O atentie deosebita acordam asigurarii unei analgezii adecvate atat intraoperator cat si postoperator, astfel incat pacientii nostri sa nu simta niciun fel de durere sau disconfort.

    Leave a reply →